Forestlight Studio Vad kännetecknar en riktigt bra plantskola?

Vad kännetecknar en riktigt bra plantskola?

När man väl får upp intresset för trädgården så kan det vara klippt. Då man tidigare suttit framför TV och sett på debattprogram så är det plötsligt frökataloger som gäller och jakten på en riktigt bra trädgårdshandel kommer igång. Om man söker en plantskola Skåne kan erbjuda så kan man ju undra vad det är som gör det ena alternativet bättre än det andra. Frågan är onekligen relevant och det kan vara bra att se lite närmre på de behov som man faktiskt har innan man sticker iväg för att besöka plantskolan som finns i ens närhet. Kanske kan det löna sig att köra några kilometer till för att verkligen få tillgång till det som kommer att skapa en trädgård som man trivs i.

Plantskola

Det du är intresserad av

Vi har alla olika intressen och man ska inte inbilla sig att varje plantskola Skåne huserar har samma utbud och tjänster. Utbudet kan minst sagt variera och en del ställen är starkare inom vissa områden än andra. Saker som man kan vara ute efter är till exempel:

  • Fröer
  • Exotiska växter
  • Krukväxter
  • Tekniska hjälpmedel
  • Trädgårdsmästarservice
  • Växthus och plantor för växthus
  • Vackra blommor
  • Gödning och näring

I vissa fall så kanske man behöver hjälp med mer än själva produkterna och då är det mycket viktigt att det finns experthjälp på plats. Man märker direkt när intresset är genuint och visst är det en fördel om de som driver plantskolan är mer intresserade av att du ska få rätt produkter hellre än att de ska sälja.

Ny inspiration

Man måste inte åka till en plantskola i Skåne för att med en färdig inköpslista handla allt det som behövs för uteplatsen eller rabatten. Ibland kan den här typen av utflykt vara helt till för att samla inspiration. Det är inte alla som upplever att trädgårdsprogram och tidningar ger en verklig upplevelse. När man står i plantskolans gångar och kan dofta och känna på arrangemang och växter så får man plötsligt den där färdiga idén om vad man skulle kunna göra i sin egen lilla oas.

7 Oct 2013