Forestlight Studio Serva bilen

Serva bilen

Bilservice

Som alla bilägare vet så behöver en bil servas kontinuerligt för att fortsätta rulla på som den ska. En bra bilservice i Lund innefattar allt ifrån oljebyte, påfyllning av spolarvätska och andra vätskor till byte av alla drivremmar, oljor och torkarblad. Vid en oljeservice kan det till exempel ingå smörjning av gångjärn och gasdämpare och byte av oljefilter. En bilservice innebär oftast främst en kontroll av bilens allmänna skick och funktion inför till exempel en besiktning.

Lämna in bilen hos en auktoriserad bilverkstad

Det kan kännas frestande att göra sin bilservice på en svart verkstad eller en verkstad som inte är auktoriserad men detta är ett misstag som sällan lönar sig i längden. Att lämna in bilen på en auktoriserad verkstad har en mängd fördelar:

En auktoriserad verkstad använder sig enbart av godkänd verkstadsutrustning och har de specialverktyg som krävs för att utföra alla nödvändiga reparationer på din bil. En auktoriserad verkstad har personal som är specialutbildad på olika områden som elektronik, chassi och drivlina. Dessutom är alla mekaniker och övrig verkstadspersonal utbildad enligt de krav som finns från biltillverkaren och får även göra prov regelbundet som visar att de behärskar sitt jobb. En auktoriserad verkstad använder alltid originaldelar från fabrik, originaldelar har alltid perfekt passform vilket inte kräver en massa tid åt att göra anpassningar. En auktoriserad verkstad ger 12 månaders eller 10000 mils garanti på alla reparationer enligt de riktlinjer som finns från MRF (Motormännens förbund). När du servar bilen hos en auktorisera bilverkstad så finns historiken kvar i minst 10 år. Om bilen servats på en icke auktoriserad finns ingen möjlighet att följa bilens servicehistorik.

Rätt bilservice ökar andrahandsvärdet på din bil

När du bestämt dig för att sälja din bil så är det en stor fördel att ha bra dokumentation när det gäller bilens historia. Att kunna visa på att du tagit hand om bilen på ett korrekt sätt enligt de föreskrifter som finns från biltiverkaren visar på att du är en ansvarsfull bilägare och även en seriös bilhandlare. Detta skapar förtroende och ökar markant chansen till en god bilaffär.

27 Jan 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)