Forestlight Studio Ergonomi är viktigt även på ett kontor

Ergonomi är viktigt även på ett kontor

Vad betyder egentligen ordet ergonomi? Slår man upp ordet får man en förklaring som säger "anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar". Normalt sett är det kroppsarbete man tänker på men det är minst lika viktigt att ha ergonomiska kontorsmöbler. Vilka problem kan en kontorsarbetare uppleva tänker du? Betydligt fler än många kanske tror. Utöver de problem som kan uppstå av att sitta still en hel dag så kan följande bekymmer uppstå: 

  • Värk i knän och höfter
  • Ont i ryggen
  • Nackvärk
  • Kronisk huvudvärk

Detta är bara några av de saker som kan motverkas med hjälp av kontorsmöbler av bra kvalitet och det är ju positivt både för de som jobbar på kontor och för själva företaget som slipper sjukdagar och rehabiliteringar som kostar hur mycket som helst. 

Glöm inte bort företagets ansikte utåt

Det första en kund eller gäst ser är er receptionsdisk, det är den som sätter nivån på hur den besökande kommer att uppleva mötet eller besöket. Väljer man att ha en bra reception som välkomnar - samtidigt som det är en ergonomisk arbetsplats för de som jobbar där - så har man nått långt. 

Det första intrycket är ofta det som avgör, och det är svårt att ändra en negativ bild när den väl har satt sig fast på näthinnan. Läs mer om receptionsdiskar här, och du kan även hitta andra typer av kontorsmöbler samt utrustning för både kliniker, behandlingsverksamhet och vanliga kontor. 

3 Dec 2020