Forestlight Studio Krångla inte till det med flytten

Krångla inte till det med flytten

De allra flesta av oss har flyttat någon gång i livet, eller varit med och hjälpt någon annan att flytta och det brukar innebära tunga lyft, ont i rygg och knän och ibland lite blodvite också. Men så behöver det inte vara! Lika lätt som det är att boka flyttstädning i Norrköping, genom att anlita en städfirma, är det att flytta om man gör det rätt. Vi tipsar:

  • Använd rätt storlek på kartongerna. Stora lådor kan bli tunga och små lådor går inte att stapla så lätt. Köp flyttlådor, eller låna av någon som redan flyttat. 
  • Lyft med knäna! Det finns massor av information om hur man lyfter rätt på nätet. Kolla gärna en film på Youtube så du inte fördärvar ryggen.
  • Ha två "team". Ett gäng fyller flyttlasset och ett annat gäng möter upp och tömmer och bär in. Då får man lite vila mellan varven och allt blir enklare. 

Glöm inte att städa gamla lägenheten

Det kan bli våldsamt dyrt att missa en flyttstäd för hyresvärden brukar inte anlita de billigaste städbolagen, plus att de tar ut en extra hög avgift bara för att man inte städat alls. Städa på egen hand, eller anlita en städfirma som flyttstädar åt dig. Då slipper du tänka på extra kostnader som uppstår efter du flyttat klart. 

Ska du städa på egen hand så tänk på att städa dig ut mot ytterdörren. Så det sista du gär är att ta en trasa och torka upp och sen är det bara att stänga dörren och låsa. 

3 Oct 2020