Forestlight Studio Hårtransplantation - Det naturliga ingreppet

Hårtransplantation - Det naturliga ingreppet

hårtransplantation

Att tappa håret är stressande för många människor som det drabbar. En del tappar håret i ung ålder och andra lite senare, vilket varierar mycket från person till person. Oavsett när man börjar tappa håret är detta självklart en jobbig situation. Det är ju trots allt en del av sig själv, en egenskap, som påverkas. Det besvärliga är främst att man kanske inte känner igen sitt utseende längre, vilket kan upplevas som mycket otryggt. Detta kan medföra att självförtroendet påverkas negativt, kanske till och med så illa att man drar sig undan i vissa sociala situationer. En del människor löser detta genom att raka av sig resten av håret, alternativt att använda någon form av huvudbonad så ofta de kan. Saknaden efter det egna håret går dock inte att ersätta. Det finns förvisso peruker att tillgå, men dessa blir sällan riktigt lyckade och de är dessutom ganska kostsamma.

Många är också de som har provat så kallade "mirakelmedel" för att försöka få tillbaka sin hårväxt, men dessa metoder misslyckas alltför ofta, vilket återigen är ledsamt för individen som har hoppats att det ska hjälpa. Håravfall är jobbigt och det finns egentligen bara en hållbar metod för att motverka detta, nämligen en hårtransplantation.

Rätt hårtransplantation

Vid hårtransplantation flyttar man hår från ett ställe på kroppen till ett annat, vilket med andra ord blir ett naturligt sätt att kunna använda sitt alldeles egna hår. En trygg och familjär känsla, med andra ord. Viktigt är dock att det utförs rätt hårtransplantation som verkligen fungerar i sammanhanget. De två metoderna som används i detta fall är FUE och FUT/Strip. FUE innebär att unika hårsäckar transplanteras en och en från en del av individens kropp till en annan, vilket enkelt görs under lokalbedövning. FUT innebär att man tar en hel remsa hud från individen, oftast bakhuvudet, varifrån man sedan plockar ut hårsäckarna och sedan transplanterar dessa på ett nytt ställe. För en ännu mer effektiv behandling är det också möjligt att kombinera de två olika metoderna.

Eftersom hårtransplantation är ett så smidigt ingrepp är man tillbaka på sitt jobb inom en vecka. Det är vanligt att man får vänta på fullt resultat mellan 4 och 12 månader efter ingreppet, en väntan som är mycket värd. Viktigt är förstås att välja rätt klinik, då det ska kännas bra och säkert för individen att utföra en transplantation. När allt väl är gjort väntar en helt annan tillvaro med en återställd hårväxt.

25 May 2015