Forestlight Studio Skapa ett kontor att trivas på

Skapa ett kontor att trivas på

Att trivas på kontoret är viktigt och det kan man göra på flera sätt. Dels är det bra att med jämna mellanrum hitta på saker tillsammans, ta en AW, gå på kick-off och så vidare. Men den dagliga arbetsmiljön är den som betyder allra mest. Där är kontoret en mycket viktig del. Det är en plats där man tillbringar mycket tid på. Då är det bra att skapa ett rum där du gillar att vara. Dels är det bra att satsa på en ergonomisk kontorsstol samt ett bra skrivbord. Du hittar ergonomiska kontorsstolar på morework.se till exempel. Ditt skrivbord bör gå att höja och sänka. 

Skapa en trivsam atmosfär

Utöver bra kontorsmöbler är det bra att tänka på detaljer. Ett instängt rum målat i grått och med dålig belysning är inte det man vill ha! Satsa på färger och detaljer i inredningen. Sätt även in växter, då det gör att inomhusmiljön blir mer levande och tilltalande. Sen är det bra att sätta in textiler. Dels dämpar det buller dels så lyfter det stämningen i rummet.

Andra bra saker att tänka på är belysningen och att se till att det gärna får komma in dagsljus. Sen, så är det även bra att ytor att röra och sträcka sig på samt stå- och sittytor för kortare pauser. Sen en gemensam yta att fika på tillsammans, med sköna soffor och lite annat, är även det ett bra sätt att få en bra arbetsmiljö på. 

 

 

 

5 Feb 2019