Forestlight Studio När jag var på golfsemester

När jag var på golfsemester

Golfsemester i fantastisk natur

Österlen hör till de vackraste platserna i Skåne och är omtalad för sin unika skönhet både i Sverige och övriga Europa. Oavsett om du tänkt göra ett längre eller kortare besök i Österlen så finns ett stort och varierat utbud av bra hotell, både i Österlen och trakten runt omkring att välja mellan. Vilken typ av boende du väljer beror lite på vad du är ute efter, du kan hitta alltifrån små korsvirkeshus i lantlig miljö till mer moderna hotell med möjlighet till spa och behandlingar. Något som alla hotell i Österlen har gemensamt är närhet till havet, unika sevärdheter och vacker med fantastiska äppel- och fruktoldlingar.

Tips på trevliga hotellgolfmalmö.se, golfpaketskåne.se.

Golfsemester

Upptäck golfbanorna runt Österlen

Har du aldrig golfat i Österlen så har du en spännande värld att upptäcka. Här finns i huvudsak tre välkända golfbanor:

  • Ystad Golfklubb - En av Sveriges äldsta golfklubbar som bildades 1930. Öppen seasidebana med parkinslag som är spelbar året runt. Den välsköta och utmanande 18-hålsbanan är vackert belägen intill Nybroåns stränder. Restaurang, hotell och pool.
  • Tomelilla Golfklubb - Vacker parkbana där klubbhuset har magnifik utsikt över det österlenska landskapet samt hela 18-hålsbanan samt 9-hålsbanan för nybörjare och träning.
  • Österlen Golfklubb - Här finns två golfbanor, Lilla vik en öppen 18-håls parkbana omgiven av vackra fruktodlingar och med utsikt över Hanöbukten. Det kustnära läget gör banan attraktiv och unik. Djupadal är en en öppen 18-håls hedbana i ett kuperat beteslandskap beläget med en dalgång och en höjd där man har fantastisk utsikt över hela Hanöbukten. Området är rikt på kulturhistoria och fornminnen vilket gör det till ett spännande och unikt val.

Ale Stenar - ett måste när man besöker Österlen

Utöver golf finns mycket att se i och omkring Österlen, en av de mest kända sevärdheterna är Ale Stenar. Ale stenar består av 59 stora stenblock resta i en skeppsliknande formation som är 67 meter lång och 19 meter bred. Har man aldrig sett denna unika attraktion så är det nästan ett måste att besöka platsen. Stenarna restes för 1400 år sedan och är Sveriges största skeppsättning.Ska man åka och se på denna unika och imponerande attraktion så passar det bra att ta en promenad till närliggande Kåseberga hamn som är en charmig plats med omtalade fiskrökerier.

10 Jun 2014