Forestlight Studio Jag hittade äntligen ett åkeri!

Jag hittade äntligen ett åkeri!

Åkeri

Åkeri nu och då

För några dagar sedan gjorde jag en sökning på åkeri i Göteborg, med anledning av att jag behöver hjälp med att transportera en del otympliga möbler och saker från jobbet och hem. Jag hittade följande företag som verkade super bra! åkerigöteborg.se Hur som helst fick detta mig osökt att tänka på barndomen och inte minst min far.

Under hela min uppväxt hade min far nämligen ett åkeri som han drev från vårt hem utanför Göteborg. Han ägde en lastbil och hyrde även in lyftkran ibland för olika jobb. Till det vanligaste godset han körde ut hörde stora höbalar som han hämtade och transporterade ut till bönderna runt omkring. Godset kunde självklart bestå av andra saker också som byggvirke eller gödsel. Jag brukade få följa med ibland och hjälpa honom så gott jag kunde och dessa minnen hör till de lyckligaste jag har från min barndom. Egentligen så var min fars åkeri mer en slags allti-i-allo-flytt-och-transportfirma. Alla visste att de kunde kontakta min far om de behövde få något flyttat i Göteborgs-området. Det fina var att han alltid ordnade lösningar, vad det än gällde. Eftersom det gick bra för honom så kunde han senare även växa och hyrde in extra resurser i form av en lyftkran och så Åke förstås. Åke började hos pappa efter att åkeriet varit igång i några år och fick ta hand om de längre transporterna. Eftersom Åke arbetat i många år som lastbilschaufför med att köra långväga transporter ut i Europa så passade det honom utmärkt. Han fick nu köra lite längre transporter inom Sverige vilket var bra då han nyligen skaffat familj.

Göteborg kryllar av åkeri!

När jag gjorde min sökning upptäckte jag vilken mångfald av företag som kallar sig just åkeri. I söklistan fick jag upp ett väldigt varierat resultat bestående av både större bolag som Shenker, DHL och UPS blandades med Lasses Åkeri.

Det slutade med att jag anlitade ett av de mindre åkerierna som hade lite erfarenhet av att flytta ömtåliga saker. Mannen som tog emot min beställning var trevlig och skämtsam på Göteborgsvis och när jag lagt på luren kom jag att tänka på pappa igen och hur han alltid avslutade en beställning med orden: “Jajjemän, det ordnar vi!”.

10 Jun 2014